Malin Berghagen: ”Media blundar för vaccinens allvarliga biverkningar”

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 31 januari 2022
- av Isac Boman

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Skådespelerskan Malin Berghagen riktar nu offentlig kritik mot det faktum att massmedia och politiker konsekvent vägrar lyfta fram personer som fått allvarliga bieffekter av covidvaccinen, något som gör det svårt för dessa att komma till tals i debatten.

Kulturbranschen i allmänhet och skådespelarbranschen i synnerhet är vida känd för att ha en särskilt snäv åsiktskorridor med mycket liten tolerans gentemot kontroversiella åsikter. Trots detta går Berghagen nu alltså ut med frän kritik mot mediarapporteringen.

Jag har aldrig förstått varför inte media tar fram alla de som fått allvarliga biverkningar av vaccinet för det sätter ju trots allt press på Läkemedelsverket och de som gör vaccinet att se över det och göra det ännu bättre. Media, som ska vara de som gräver upp det som försöker döljas, är de som döljer eller snarare blundar, eller vad det nu är dom gör, men lyssnar gör dom inte”, konstaterar hon i inlägget som gillats av över 6600 personer.

Berghagen skriver vidare att det är viktigt att alla perspektiv kommer fram och att regeringen, som påstår sig bry sig om den lilla människan, är osynlig när människors anhöriga dör av vaccinen och hon noterar också att personer som av olika skäl väljer att inte ta injektionerna anklagas för att vara osolidariska.

Men när de väl ger efter för trycket, tar sprutan och sedan är en av dem som råkar ut för allvarliga konsekvenser av vaccinet står de ensamma. All media som ropar att vi måste hålla ihop, alla runt omkring som sagt att de borde skämmas som inte ställer upp för samhället, var är dom när den där kramen och stödet verkligen behövs? När anhöriga dör”, skriver hon och avslutar sitt inlägg med att uppmana sina läsare att ta del av berättelser från personer som på olika sätt drabbats av vaccinen.

Berghagen passar också på att lyfta fram den stadigt ökande Facebook-gruppen ”Biverkningar av vaccin – offentligt forum” som, i skrivande stund, har 31 864 medlemmar och där många vanliga svenskar delar med sig av sina negativa erfarenheter kopplade till de kontroversiella vaccinen.

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Malin Berghagen Official (@mberghagen)

Berghagen har även tidigare gjort andra uppmärksammade utspel kopplade till vaccinen och den utdragna coronarepressionen. Hon har bland annat ifrågasatt varför Instagram lägger in varningstexter och censurerar inlägg kopplade till covid-19 utan närmare förklaring.

Är det någon som vet varför Instagram lägger en covid-text rakt över min händelse och på så sätt hindrar andra att se eller/och censurera det jag skrivit? Är det inte olagligt”, frågar hon i ett annat inlägg.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!