LRF: ”Globaliseringen gör vår matförsörjning sårbar”

publicerad 27 juni 2018

Lantbrukarnas riksförbund, LRF, slår larm om att den svenska matförsörjningen riskerar att ta slut vid en kris. En av orsakerna sägs vara globaliseringen.

Under det senaste året har matförsörjning och krisberedskap fått allt större utrymme i debatten. LRF varnar nu för att Sveriges matförsörjning snabbt kommer ta slut i fall landet drabbas av en större kris.

Enligt Palle Borgström, som är riksförbundsordförande för LRF, är globaliseringen en av orsakerna till varför Sverige är så dåligt rustat.

– Globaliseringen gör vår matförsörjning sårbar. Det är allvarligt och vi är naiva inför de här frågorna, säger Palle Borgström, riksförbundsordförande för LRF, till DN.

Enligt LRF är Sverige bara självförsörjande på mjöl, morötter och socker. Sverige importerar idag hälften av allt livsmedel.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.