Stefan Löfven
Foto: Socialdemokraterna/Victor Svedberg

Löfven tror främmande makt kan påverka svenska val

Publicerad 8 januari 2017, uppdaterad kl. 19:58

Statsminister Stefan Löfven talade under söndagen vid konferensen Folk och försvar i Sälen. Bland annat sade statsministern att det finns en möjlighet att en främmande makt kan påverka framtida svenska val.

Stefan Löfven fick det jobbigt på söndagsmorgonen när regeringsplanet som skulle flyga honom till konferensen Folk och försvar i Sälen råkade ut för ett tekniskt fel. Efter några timmar hade planet lagats och Löfven kunde framföra sitt tal, vilket bland annat kom att handla om cybersäkerhet och de hot som Sverige står inför.

Annons:


I talet sade Löfven bland annat att främmande makter skickar fejkade regeringsbrev och skapar falska twitterkonton för regeringsmedlemmar. Dessutom kan utländska påverkanskampanjer underminera Sveriges valsäkerhet.

– Det finns ingenting som säger att svenska val i framtiden kommer att vara fredade, sade Löfven.

Löfven fortsatte sedan att prata om vikten av att Sverige står rustat mot desinformation, som främst Ryssland anklagats för.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Bertil Andersson

  Valkampanjen startar tidigt hos vissa. Det finns väl inte ngn som tror på vad ha säger, detta är bara taktik för att förhindra att SD vinner. När SD vinner valet så kan dessa hävda att de vann genom fusk och får då mandat att ogiltigförklara valet. Han ju klart och tydligt sagt att han inte kommer att avgå som statminister ÄVEN om de förlorar valet.Och som vanligt när det gäller homom, bara en massa sludder och inga fakta.

 • Bertil Andersson

  Skulle vara intressant att få se några bevis på det han står och sluddrar. Saken är den att han kan inte lägga fram några bevis, fakta, lika lite som CIA kan bevisa sina påståenden.
  ” Sverige står rustat mot desinformation”, jovisst. När ministrar använder använder sociala forum som verktyg kan det bara gå illa. Och statsministern har ju brännt fingrarna ordentligt själv på sociala medier som fick intresset att svalna. Var gång han skrev ngt så fick han ordentligt på öronen.

 • Hasse J

  När det gäller “främmande makters” inblandning och påverkan på andra länders förda politik verkar Israel stå för ett av de tydligaste och uppenbara övertrampen. http://www.friatider.se/video-h-r-konspirerar-israel-med-h-ga-karri-rpolitiker-f-r-att-undanr-ja-brittisk-minister-fr-n

 • Varmlandstok

  Det är kanske bra för självkänslan att tro, att det är onda utländska makter som förleder den svenska folket till att tycka fel saker.
  Att det är den egna föreställningsvärlden, som är alldeles uppåt väggarna, är förstås omöjligt.

 • buscador

  För en lögnare är sanningen den farligaste makt denne kan föreställa sig.

 • Mr President Pepe

  Han har rätt. Vad har annars mötena som Bilderberggruppen håller för syfte?

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Bilderberggruppen

 • buscador

  Upp kamrater och samla er under fanorna för här kommer ryssen. Hur fan skall vi rättning i leden annars som har grötat till hela landet?

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend