Löfven nedröstad i andra statsministeromröstningen

publicerad 14 december 2018

Socialdemokraternas Stefan Löfven blev som väntat nedröstad av en majoritet i riksdagen på fredagsmorgonen.

I onsdags meddelade talmannen Andreas Norlén att han kommer hålla en statsministeromröstning om Stefan Löfven i riksdagen på fredag.

Klockan 9 på fredagsmorgonen samlades riksdagskammaren för att rösta om Stefan Löfven, som planerar att bilda en S+MP-regering, som statsminister.
Som väntat vände sig en majoritet i riksdagen emot beslutet då de fyra Allianspartierna samt Sverigedemokraterna röstade nej. Röstsiffrorna skrevs till 116 för och 200 emot. Samtliga 28 vänsterpartiska ledamöter valde att lägga ner sina röster genom att trycka på gul knapp.

För att ett nyval ska utlysas krävs det att fyra statsministerkandidater röstas ner i riksdagen. Stefan Löfven blev den andre statsministerkandidaten som röstas ner. Tidigare har Moderaternas Ulf Kristersson röstats ner av en majoritet i riksdagen.

Det har gått 96 dagar sedan riksdagsvalet den 9 september och 80 dagar sedan Stefan Löfven röstades ner som statsminister av en majoritet i riksdagen den 25 september.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!