Inrikes

Lika många ihjälskjutna i Stockholm på ett halvår som under hela 2018

Under förra året skedde knappt en dödsskjutning i månaden i huvudstaden. Under 2019 har lika många – 11 personer, skjutits ihjäl på bara ett halvår. I flera av skjutningarna har militära automatvapen använts.

Bara under söndagen inträffade tre skjutningar i huvudstaden och två personer avled av sina skador. Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning Noa, säger till Svenska Dagbladet att utvecklingen är oacceptabel och pekar på att allt tyngre vapen används.
I Sollentuna sköts en man i huvudet och avled omedelbart, en annan skadades. Gängens härjningar har fått boende i området att desperat vilja flytta – eftersom de helt enkelt inte vågar bo kvar.

– Det är jättetråkigt faktiskt, det är tragiskt. Vi har anmält flera flera gånger att kriminella gäng sitter i våra korridorer och slår sönder grejer och uppenbart handlar droger och ger varandra droger, men ingen bryr sig, säger en boende till Expressen.

– Vi rastar hunden precis där de här två blev skjutna, det hade kunnat vara vi om vi hade varit hemma och varit ute och rastat hunden, förklarar han vidare.

En annan boende säger till tidningen att hon inte längre känner sig trygg i Sollentuna fast hon är född och uppvuxen där.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!