Liberalerna vill stoppa utvisningar till Afghanistan

publicerad 20 juni 2017
Jan Björklund

Liberalerna kräver nu att alla utvisningar av ”ensamkommande flyktingbarn” till Afghanistan ska stoppas. De hävdar att det beror på försämrat säkerhetsläge i landet.

Liberalerna har nu gått ut och krävt att Migrationsverket ska stoppa samtliga utvisningar av så kallade ensamkommande flyktingbarn till Afghanistan ska stoppas.

Vi anser inte att det är rimligt att Sverige utvisar ungdomar till Afghanistan i det här läget. Det är för farligt där, säger partiledaren Jan Björklund.

Björklund anser att Sverige borde följa Tyskland, som sedan några veckor tillbaka stoppat samtliga utvisningar till Afghanistan. Enligt honom har säkerhetsläget i Afghanistan försämrats kraftigt under det senaste halvåret och partiet kräver nu att Migrationsverket ska genomföra en ny säkerhetsbedömning av läget i Afghanistan.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.