Riksdagsvalet 2018

Länsstyrelsernas webbplats nedstängd – ska ansvara för valnattsrapporteringen

En av de mest centrala webbplatserna som är kopplad till det svenska valet är nere. Länsstyrelsernas webbplats lansstyrelsen.se meddelas vara nedstängd av “säkerhetsskäl”.

Länsstyrelserna ansvarar för valnattsrapporteringen. Det innebär att valdistrikten rapporterar röstresultat till denna regionala myndighet.
Enligt meddelandet som man möts av på lansstyrelsen.se är webbplatsen nedstängd av “säkerhetsskäl” och beräknas öppna klockan 06.00 på måndag morgon den 10 september.

Länsstyrelsen har som uppgift att samordna det regionala arbetet – före, under och efter en samhällsstörning, men har alltså inte fungerande webbplats mitt under den kritiska valnatten då all rapportering ifrån valdistrikten skall komma in till myndigheten.

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!