Läkare misshandlad av patient

publicerad 19 december 2018

En läkare misshandlades svårt av en patient på akutmottagningen vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Läkaren fick flera skador under misshandeln, som inträffade i ett undersökningsrum och läkaren var vid tillfället ensam med patienten. Patienten blev plötsligt aggressiv, och kunde senare omhändertas av polis.

En patient med en sårskada på bröstet i behov av suturering blev plötsligt våldsam och misshandlade den behandlande läkaren. Läkaren hade då lämnats ensam med patienten. Patienten tog stryptag på läkaren, och slog läkaren med flera hårda slag i ansiktet samt på andra delar av kroppen. Läkaren ropade på hjälp, men nödropen uppfattades inte av annan personal eller den väktare som fanns utanför behandlingsrummet.

När väktaren väl hörde läkarens rop på hjälp lyckades man undsätta läkaren. Den våldsamma patienten lyckades få tag på väktarens batong, och använde den för att fortsätta slå läkaren. Väktare och personal lyckades sedan stänga in den våldsamma patienten i undersökningsrummet. Man höll för dörren, och väntade på polisen. Patienten slog samtidigt sönder delar av undersökningsrummet.

Vid polisens ankomst kunde man gripa patienten, som misstänks för misshandel och våld mot tjänsteman. Händelsen är även anmäld till Arbetsmiljöverket.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.