Inrikes

Kyrkogårdsbesökare kränker griftefriden i Malmö

Besökare på S:t Pauli Mellersta kyrkogård påträffas med att rasta hundar och sola i bikini bland gravstenarna. Nya Dagbladet fotograf Freddy Mardell har pratat med upprörda kyrkogårdsbesökare som blir stötta av nonchalansen från personer som stör gravfriden.

Trots uttryckligt förbud sågs hundägare rasta hundar bland gravstenarna. Vid Nya Dagbladets besök kunde andra besökare även ligga och sola i bikini och motionärer sprang genom gravgården. På området påträffades även använda kondomer.
Enligt uppgift har kränkningarna av kyrkogården blivit allt vanligare, och på grund av stöldrisken har personal bland annat blivit tvungen att låsa fast en sittbänk med en stålkedja.
Se Freddy Mardells bilder från kyrkogården i galleriet nedan.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!