Inrikes

Kyrka i Göteborg utsatt för skadegörelse

Backa kyrka.

Backa kyrka i Göteborg blev under tisdagsnatten utsatt för skadegörelse. En okänd gärningsman har försökt tända eld på kyrkoporten och även kastat en sten som krossat en ruta. Det är den andra kyrkoattacken i staden på mindre än en vecka.

Polisen fick in ett larm om skadegörelsen omkring halv två-tiden på natten till onsdagen.
Det är någon som har försökt sätta eld på ytterdörren till kyrkan. Lyckligtvis har elden inte satt sig, sade polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

På platsen kunde räddningstjänst och polis även konstatera att någon kastat en sten som krossat en ruta. Ingen är gripen för dådet.

– Det kan ju vara någon som är frustrerad över den kristna läran, det kan vara någon som är bedrövad över samhället i stort. Det finns ju en uppsjö av olika spekulativa anledningar till varför någon skulle kunna göra så här. Vi utesluter ingenting, fortsätte Hans-Jörgen Ostler.

Så sent som förra veckan vandaliserades Katolska kyrkan i Göteborg. Någon hade kastat psalmböcker ut över golvet och rivit ner altaret och stolen där prästen brukar sitta. Ett ljuskapell hade också vandaliserats.

– Det kan ju vara någon som fått ett utbrott. Men det finns några saker som tyder på att det finns en ilska bakom riktad mot oss, framför allt att man slitit bort allt som fanns på altaret, sade kyrkoherden.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!