Inrikes

Kvinna våldtagen av hemtjänstpersonal i Uddevalla

Arkivbild.

Polisen i Uddevalla utreder en misstänkt våldtäkt på en 90-årig kvinna. Kvinnan ska ha våldtagits av hemtjänstpersonal i samband med en omsorgsinsats i kvinnans bostad. Den misstänkta gärningsmannen stängdes av från arbetet utan lön och har efter det sagt upp sig.

Under tisdagen misstänks en en 90-årig kvinna ha våldtagits i sin bostad i Uddevalla. Våldtäkten ska ha ägt rum under en omsorgsinsats i kvinnans bostad. Kvinnan hade då fått hjälp att duscha av den misstänkta gärningsmannen. Händelsen kom till polisens och kommunens kännedom under onsdagen.
Polisen grep den misstänkta gärningsmannen, som är skäligen misstänkt för våldtäkt. Den misstänkta gärningsmannen är släppt på fri fot, men misstankarna kvarstår. Kommunen stängde omedelbart av den misstänkta gärningsmannen från sitt arbete, utan lön. Den misstänkta gärningsmannen har efter det valt att säga upp sig från arbetet vid hemtjänsten.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!