Kvinna våldtagen av hemtjänstpersonal i Uddevalla

publicerad 21 juli 2019
Arkivbild.

Polisen i Uddevalla utreder en misstänkt våldtäkt på en 90-årig kvinna. Kvinnan ska ha våldtagits av hemtjänstpersonal i samband med en omsorgsinsats i kvinnans bostad. Den misstänkta gärningsmannen stängdes av från arbetet utan lön och har efter det sagt upp sig.

Under tisdagen misstänks en en 90-årig kvinna ha våldtagits i sin bostad i Uddevalla. Våldtäkten ska ha ägt rum under en omsorgsinsats i kvinnans bostad. Kvinnan hade då fått hjälp att duscha av den misstänkta gärningsmannen. Händelsen kom till polisens och kommunens kännedom under onsdagen.

Polisen grep den misstänkta gärningsmannen, som är skäligen misstänkt för våldtäkt. Den misstänkta gärningsmannen är släppt på fri fot, men misstankarna kvarstår. Kommunen stängde omedelbart av den misstänkta gärningsmannen från sitt arbete, utan lön. Den misstänkta gärningsmannen har efter det valt att säga upp sig från arbetet vid hemtjänsten.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.