Kvinna rånad mitt på dagen i Kista centrum

publicerad 17 augusti 2018

I torsdags, strax efter lunch, blev en kvinna rånad vid Kista centrum i norra Stockholm. Enligt uppgift gick gärningsmannen helt sonika fram till kvinnan vid en av entréerna och hotade henne med en pistol.

– Målsäganden blev väldigt chockad av händelsen men hon är oskadd, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

Kvinnan tvingades under pistolhot att gå till en bankomat och ta ut pengar. Gärningsmannen lämnade sedan platsen till fots. Polisen var på platsen under eftermiddagen för att hitta gärningsmannen, men lyckades inte.

– Vi är där och pratar med målsäganden, kollar eventuella övervakningskameror och letar efter förövaren. Det rör ju sig om en bankomat så vi ska kolla om det finns kameror där också. Vi jobbar utifrån ett signalement och pratar med folk i området också, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

Ingen är gripen i nuläget och polisen har inte gått ut med något signalement.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.