Inrikes

Kvinna rånad mitt på dagen i Kista centrum

I torsdags, strax efter lunch, blev en kvinna rånad vid Kista centrum i norra Stockholm. Enligt uppgift gick gärningsmannen helt sonika fram till kvinnan vid en av entréerna och hotade henne med en pistol.

– Målsäganden blev väldigt chockad av händelsen men hon är oskadd, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen i Stockholm.
Kvinnan tvingades under pistolhot att gå till en bankomat och ta ut pengar. Gärningsmannen lämnade sedan platsen till fots. Polisen var på platsen under eftermiddagen för att hitta gärningsmannen, men lyckades inte.

– Vi är där och pratar med målsäganden, kollar eventuella övervakningskameror och letar efter förövaren. Det rör ju sig om en bankomat så vi ska kolla om det finns kameror där också. Vi jobbar utifrån ett signalement och pratar med folk i området också, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

Ingen är gripen i nuläget och polisen har inte gått ut med något signalement.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Kista
  • personrån