Kvinna med barn ihjälskjuten i Malmö

publicerad 26 augusti 2019

En kvinna i 30-årsåldern sköts idag på förmiddagen ihjäl på Ribersborg i Slottsstaden, Malmö. Enligt vittnen bar kvinnan på ett barn när hon sköts. Polisen larmades till adressen strax före klockan 10 efter det att flera skott hade avlossats utomhus på Sergels väg.

Tre personer fördes till sjukhus – kvinnan och ytterligare två. Endast kvinnan träffades av skotten, de andra två skadades inte fysiskt, uppger polisen. Detta rapporterar SVT.

Ett vittne filmade en svartklädd, maskerad person som ser ut att fly från platsen med en pistol i handen. Polisen hoppas nu att vittnen kan ge tillräckliga uppgifter för att man skall lyckas hitta gärningsmannen.


Annonser:


Senare under förmiddagen kom också ett larm om en personbil som brann på Stadiongatan i området Lorensborg, Malmö. Det är okänt om det finns något samband mellan den branden och skottlossningen.

På vittnesfilmen syns hur den maskerade mannen springer fram till en vit bil, men sedan springer vidare.

På en av skolorna intill brottsplatsen har man sagt åt eleverna att inte vara på lekplatsen utanför skolgården, utan istället leka inne på skolgården.

Men i övrigt är allt som vanligt, säger Ann-Caroline Fredholm, som är rektor på Ribersborgsskolan.

Kvinnan avled senare under eftermiddagen av sina skador.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.