Kriminellt nigerianskt voodoo-gäng etablerar sig i Stockholm

publicerad 2 oktober 2019

Nu har det ökända kriminella nätverket Black Axe från Nigeria etablerat sig i Stockholm. Gänget som bland annat använder sig av voodoo beskrivs av polisen som ett av de mest effektiva brottssyndikaten i världen.

Det är Ekot som rapporterar att Black Axe inte bara finns i Göteborg utan också är aktiva i huvudstaden. Detta efter en stor härva där 15 personer åtalades för sin inblandning i grova narkotikabrott med fokus på kokain och heroin.

Det är en kombination av operativt arbete, förundersökningar och gripanden. Men även underrättelseinformation. Vi lägger pusselbitar helt enkelt, säger Lennart Karlsson, insatsledare vid område Klara i Stockholm.
Organisationen sticker ut inte minst eftersom man använder sig av juju – den nigerianska varianten av voodoo – för att övertala andra invandrare från Västafrika att bli smuggla och sälja knark eller prostituera sig genom att hota dem att utplåna deras själar med hjälp av hårstrån och nagelbitar, rapporterar kanalen.

En moské i Stockholm som besöks av många västafrikaner ska fungera som en rekryteringsbas där Black Axe-medlemmarna står utanför och försöker locka eller hota besökare att ansluta sig till gänget och begå brott för deras räkning.

Enligt min uppfattning så är det här ett av världens mest effektiva brottssyndikat. Så tyvärr för vår del, så har de nog en ganska ljus framtid, säger Lennart Karlsson.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!