Kriminell somalisk åttabarnsfar kandiderar för S i Jönköping

publicerad 28 augusti 2018

Socialdemokraterna i Jönköping går till val på ”ett tryggt Jönköping”. En av deras kandidater till landstings- och kommunfullmäktige, Mohamud Hersi, är dock dömd för ett flertal brott, bland annat narkotikasmuggling och misshandel.

Samhällsnytt avslöjade nyligen att en av socialdemokraternas valbara kandidater på landstings- och kommunlistan i Jönköping, Mohamud Hersi, är dömd för flera brott. Hersi kom till Sverige från Somalia 1990. Så sent som i november 2017 dömdes han för misshandel.

Hersi ska ha blivit missnöjd med maten på en restaurang i Gislaved och vägrat betala, i samband med detta blev han arg på en anställd som jobbade i kassan. När Hersi såg den anställde igen, vid ett senare tillfälle, ska han ha ”hoppat på honom”, strypt honom med båda händerna och skallat honom. För detta dömdes Hersi till samhällstjänst i 50 timmar, samt villkorlig dom.

Socialdemokratisk valaffisch för ”ett tryggt Jönköping”. Hersi är inte med i bild.

Hersi förekommer under 21 avsnitt i belastningsregistret med 4 domar.

År 2010 blev han stoppad i tullen med sex säckar av den somaliska drogen khat, då han försökte smuggla dessa från Danmark. Han dömdes då till sex månaders fängelse för narkotikasmuggling. Även 2004 dömdes han för narkotikasmuggling.

På frågan om han är etablerad i Sverige svarar han: ”Jag är etablerad i Sverige. Jag har åtta barn i Sverige!”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.