Inrikes

Kraftig ökning av dödsskjutningar i Stockholm

Antalet skjutningar som leder till dödsfall har ökat stort i Stockholm. Totalt har nio personer skjutits till döds i huvudstadsområdet under 2019. Under 2018 sköts elva personer ihjäl i samma område.

I en kartläggning från SR Ekot framkommer det att antalet dödliga skjutningar i och runt Stockholm har ökat kraftigt. Nio personer har mist sina liv genom skjutningar under 2019. Detta kan jämföras med att totalt elva personer sköts ihjäl i Stockholmsområdet under hela 2018.
Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att antalet dödsskjutna med stor sannolikhet kommer att öka ytterligare under året. Enligt poliskällorna finns det flera uppgörelser i den undre världen där man inte är nära ett avslut beträffande våld mellan olika kriminella grupperingar. Hämndaktioner och nya reaktioner är att vänta, berättar en polis med god insikt i våldsbrott i Stockholm.

Samtidigt skall antalet skjutningar med dödlig utgång ha minskat i såväl Malmö som Göteborg enligt Ekots kartläggning.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!