Kraftig ökning av dödsskjutningar i Stockholm

publicerad 30 maj 2019

Antalet skjutningar som leder till dödsfall har ökat stort i Stockholm. Totalt har nio personer skjutits till döds i huvudstadsområdet under 2019. Under 2018 sköts elva personer ihjäl i samma område.

I en kartläggning från SR Ekot framkommer det att antalet dödliga skjutningar i och runt Stockholm har ökat kraftigt. Nio personer har mist sina liv genom skjutningar under 2019. Detta kan jämföras med att totalt elva personer sköts ihjäl i Stockholmsområdet under hela 2018.

Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att antalet dödsskjutna med stor sannolikhet kommer att öka ytterligare under året. Enligt poliskällorna finns det flera uppgörelser i den undre världen där man inte är nära ett avslut beträffande våld mellan olika kriminella grupperingar. Hämndaktioner och nya reaktioner är att vänta, berättar en polis med god insikt i våldsbrott i Stockholm.

Samtidigt skall antalet skjutningar med dödlig utgång ha minskat i såväl Malmö som Göteborg enligt Ekots kartläggning.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.