Inrikes

Koppartjuvar orsakade strömavbrott i Stockholm

Farsta var drabbad av ett stort strömavbrott i måndags.
Koppartjuvar misstänks ha orsakat det stora strömavbrott som drabbade Farsta i måndags. På måndagsmorgonen var hela 3000 hushåll utan ström i Farsta i södra Stockholm. Elevio, som sköter strömmen i området, misstänker att avbrottet orsakats av koppartjuvar som varit nere i ett schakt mellan Söndagsvägen och Varpavägen. Det rapporterar Mitt i Söderort. – Förutom att brottet orsakar stopp i arbetet och elbortfall för väldigt många kunder, är kapningen fullständigt livsfarlig. Att kapa kablar som bär 10 000 volt innebär en helt idiotisk risk, och tjuvarna kunde ha dött på fläcken, säger Jesper Liveröd, presschef på Ellevio i en kommentar. Per Nordin per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!