Knivmord och anlagd brand i Halmstad

publicerad 7 april 2021
- av Per Nordin
En flerfamiljshus och studentlägenheter brann i Halmstad.

Under tisdagskvällen utbröt kaos vid ett flerfamiljshus i Halmstad. Polisen fick larm om bråk och en brand. På plats fann man en knivhuggen man och ett hus i lågor.

Polis fick larm om bråk och brand runt halv tio-tiden på tisdagskvällen. Huset som brann innefattade även studentlägenheter. Det rapporterar skattefinansierade SVT.

Vi får samtal om att det har varit bråk och att en är skadad och att det brinner i det här flerfamiljshuset. När vi kommer fram så anträffar vi den skadade utanför samtidigt som det brinner för fullt, säger Peter Adlersson, presstalesperson i polisregion väst.

Enligt vittnesuppgifter som SVT tagit del av ska någon ha setts komma med bil till platsen, varpå ett föremål slängts in mot huset. Personen ska sedan ha stått utanför huset och skrikit innan något exploderat – i samma veva som branden startade. Branden spred sig därefter mycket fort. Personen som hittades utanför togs till sjukhus, men avled av sina skador.

En man i 30-årsåldern som misstänks vara inblandad i händelsen är gripen.

Under natten spärrades ett större område av och nationella bombskyddet kallades in.

Man har hört en smäll när det började brinna och man vet inte vad det är, om man har kastat in någonting eller vad det är, så nu kommer man göra en ordentlig undersökning, säger Peter Adlersson.

Strax innan sex-tiden på onsdagen skrev polisen på sin hemsida att den avlidne mannen ännu inte var identifierad. Den gripne mannen är anhållen av åklagare, misstänkt för mord samt allmänfarlig ödeläggelse. Branden är släckt och det är okänt om det finns någon person kvar i huset, skriver polisen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.