Kidnappningsförsök mot flicka på Ekerö

publicerad 28 juni 2019

Polisen i Stockholm söker en misstänkt gärningsman efter ett kidnappningsförsök på Ekerö. En maskerad man försökte dra in en 10-årig flicka i sin bil under onsdagseftermiddagen. Flickan lyckades fly från bilen, och gärningsmannen flydde då platsen med sin bil. Föräldrar har nu varnats och ombetts hålla uppsikt över sina barn.

På onsdagseftermiddagen larmades polis till Träkvista på Ekerö i västra Stockholm. Ett kidnappningsförsök hade då ägt rum i anslutning till att en 10-årig flicka lämnade ett sommarläger med idrottsinriktning. Flickan ska ha chockats vid händelsen, men klarat sig från fysiska skador.

En maskerad man ska ha försökt dra in flickan i en bil. Flickan lyckades ta sig loss och lyckades fly platsen. Polis larmades om händelsen och en sökinsats efter den misstänkta gärningsmannen inleddes.

Idrottslägret gick snabbt ut med information till de föräldrar som hade barn på lägret. Man informerade föräldrarna om händelsen och bad dem hålla uppsikt över sina barn.

På torsdagskvällen hade inte polisen lyckats gripa någon misstänkt gärningsman för kidnappningsförsöket. Polisen söker en man som uppges vara i 20-30-årsåldern.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.