KD-toppen Caroline Szyber utreds för bedrägeri

publicerad 19 september 2018

Särskilda åklagarkammaren i Malmö har nu inlett en utredning av den kristdemokratiska riksdagsledamoten Caroline Szyber för bedrägeri.

Åklagare Joakim Zander vid den särskilda åklagarkammaren i Malmö har beslutat att inleda utredning mot Caroline Szyber efter att ha tagit del av Aftonbladets avslöjande om hur Szyber, 36, låtit skattebetalarna stå för hennes familjs hotellkostnader vid upprepade tillfällen.

– Jag har ju tagit del av den senaste artikeln i Aftonbladet som är väldigt detaljerad, och det innebär att jag är skyldig att inleda förundersökning, säger Joakim Zander till Aftonbladet.

Carolin Szyber ber om ursäkt för sitt agerande och medger att hon gjort vissa misstag.

– Jag har försökt att kombinera studieresor med privata inslag, att familjen har följt med. Jag har trott att det ska gå att kombinera för jag har velat vara en tillgänglig politiker som har velat göra besök som har efterfrågats, säger hon till Ekot.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.