Kaos i Eskilstuna – 20 bränder och attack mot polishuset

publicerad 17 maj 2021
- av Per Nordin
Bilden är från en ett annat tillfälle.

Under söndagskvällen och natten utbröt kaos i Eskilstuna. Ett tjugotal bränder antändes och polishuset attackerades. Polisen misstänker att det var en samordnad attack och tre unga män har gripits.

Det första larmet inkom till polisen strax innan tio-tiden på söndagskvällen. Det rörde sig om en bilbrand på en parkering på Skogsängsgatan i södra Eskilstuna. Därefter avlöste larmen varandra.

Bränderna handlar främst om bilbränder, men även en husbil och mopeder har antänts.


Annonser:


Vi misstänker att det är samordnat eftersom det var så många bränder på kort tid. Det kan inte vara en tillfällighet, säger Mikael Ehne, polisens vakthavande befäl, enligt skattefinansierande SVT.

Det har även kastats ett brinnande föremål mot polishuset och polisen har extra bevakning där.

Under kvällen fick Eskilstunapolisen förstärkning från polisregion Bergslagen, polisregion Mitt, polisregion Stockholm och polisen nationella operativa avdelning samt polisflyget.

Tre män i 20-årsåldern greps och anhölls, misstänkta för – i alla fall – en av bilbränderna.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.