Kaos i Eskilstuna – 20 bränder och attack mot polishuset

Publicerad 17 maj 2021
  Bilden är från en ett annat tillfälle.
  Under söndagskvällen och natten utbröt kaos i Eskilstuna. Ett tjugotal bränder antändes och polishuset attackerades. Polisen misstänker att det var en samordnad attack och tre unga män har gripits. Det första larmet inkom till polisen strax innan tio-tiden på söndagskvällen. Det rörde sig om en bilbrand på en parkering på Skogsängsgatan i södra Eskilstuna. Därefter avlöste larmen varandra. Bränderna handlar främst om bilbränder, men även en husbil och mopeder har antänts. – Vi misstänker att det är samordnat eftersom det var så många bränder på kort tid. Det kan inte vara en tillfällighet, säger Mikael Ehne, polisens vakthavande befäl, enligt skattefinansierande SVT. Det har även kastats ett brinnande föremål mot polishuset och polisen har extra bevakning där. Under kvällen fick Eskilstunapolisen förstärkning från polisregion Bergslagen, polisregion Mitt, polisregion Stockholm och polisen nationella operativa avdelning samt polisflyget. Tre män i 20-årsåldern greps och anhölls, misstänkta för – i alla fall – en av bilbränderna.   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!