Känd rappare gripen – misstänkt för rån

publicerad 23 september 2021
- av Per Nordin
Abdulle Salah, annars kallad Dree Low.

Massmedia har nyligen rapporterat om en känd svensk artist som gripits misstänkt för rån. Artisten det rör sig om är rapparen Dree Low.

Enligt Samnytt är den gripne mannen ”gangstarapparen” Dree Low. Somalie-svensken, som egentligen heter Abdulle Salah, är en av Sveriges mest spelade artister med tiotals miljoner lyssningar på Spotify och Youtube. Salah anhölls i sin frånvaro i slutet av augusti och när han landade med ett plan på Arlanda i måndags stod polisen och väntade. Han greps misstänkt för rån och har suttit frihetsberövad sedan dess. Ytterligare två män sitter sedan tidigare häktade i ärendet.

Det misstänkta rånet ska ha skett den 18 augusti i Akalla. Då ska männen ha gått in i en kiosk och plockat på sig snus och cigaretter utan att betala, de ska även ha mordhotat personalen i samband med att de lämnat kiosken.


Annonser:


Kort därefter ska männen ha återvänt till kiosken med ett större gäng, som alla uppges ha stulit fler saker och utdelat nya hot. Under rånet var flera gärningsmän maskerade, enligt Bonniertidningen Expressen.

Salah är tidigare dömd, men inte till fängelse. Han kan även kopplas till det lokala kriminella nätverket ”Husbys hyenor” – ett gäng som bland annat sysslar med narkotikaförsäljning och som sedan förra sommaren befunnit sig i en blodig konflikt med ett annat lokalt gäng. Minst tio skjutningar och fyra mord kan kopplas till det pågående gängkriget.

I april förra året hittade polisen en pistol i Salahs bostad, men en annan man tog på sig skulden för vapnet.

Salah misstänks även för utpressning mot en verksamhet i västra Stockholm.

Trots sitt romantiserande av kriminalitet blev Salah prisad som ”Framtidens artist” på P3 Guldgalan i början av förra året.  På Förortsgalan 2019 vann Salah priset som ”årets artist”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.