Muslimsk predikant blev ”årets folkbildare”

publicerad 1 april 2019

Salafisten Moosa Assal vann priset ”årets folkbildare” på Förortsgalan 2019.

Moosa Assal, som är utbildad på det salafistiska universitetet i Medina i Saudiarabien, blev årets folkbildare på Förortsgalan. Han är idag fritidsledare på Blå Huset i Tensta. Assal har ett stort följe på sociala medier där han framförallt föreläser och pratar om islam. Många av hans inlägg på sociala medier är verser och budskap från koranen.

Assal tror att han fick priset eftersom han har så mycket med människor att göra och ofta är tillgänglig.

Förortsgalan gick av stapeln i slutet av februari i Kista, norr om Stockholm. Galan arrangerades med stöd från Kulturrådet, Comviq, Universal, Folkets Hus, Parker och Olsson Lilja Advokater. Kändisen Alexandra Pascalidou var en av prisutdelarna under kvällen.

Förutom Assal vann även Straynané, Aram Isa Saad, Alex Bwambale, Hagi Farah, Xiito, Speedy, Ailin Moaf Mirlashari, Fardosa, Atletico Rinkeby, BK Bussenhus och Dree Low priser under galan.

 

Nedan exempel på en predikan ifrån Assal via Instagram:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ramsis ”Moosa” ’Assal (@medinastudenten)
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.