Känd journalist vill utplåna oliktänkande

publicerad 29 september 2016
Cecilia Hagen

I en krönika på Expressen deklarerar den välkände journalisten och författaren Cecilia Hagen att hon vill utplåna invandringskritiker eller bruna råttor som hon beskriver dem, från jordens yta. Hon betonar dock att de bör utplånas på ett “värdigt vis” och frågar sig om gift kan vara en möjlig metod.

I sin krönika pratar hon först om råttor som gnagare men kommer snabbt in på att det inte är gnagarna som är problematiska och som hon ogillar utan “de mänskliga råttorna”:

“Det är de där andra rådisarna jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg skrivit om i sina senaste bloggar.”

Hagen refererar till Anne Ramberg som tidigare har beskrivit invandringskritiker som bruna råttor, dock utan att öppet förespråka massmord på dessa. Hagen fortsätter jämföra invandringskritiker med gnagare och skriver att hon i lördags stötte på en verklig råtta i Malmö och att Malmö precis som Stockholm förmodligen har slut på råttgift. Sedan frågar hon sig om gift också är en möjlig metod för att bli kvitt de “mänskliga brunråttorna”

Det verkar inte heller bara vara invandringskritiker som Hagen anser ska dödas, i en tidigare krönika argumenterar hon för att även fotbollssupportrar bör utplånas, eftersom hon tycker att de beter sig “vidrigt” och lovar att hon kommer titta bort när utplåningen sker.

Under dagen har Cecilia Hagen fått mycket kritik på sociala medier även av välkända debattörer och andra journalister.

“Med gift? Läste jag rätt? Frågar en krönikör i Expressen hur människor (vars åsikter Hagen ogillar) ska utplånas?”, skriver Dagens Samhälles krönikör Jenny Sonesson på Twitter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!