Journalisten Lamotte attackerad av invandrarmobb under direktsändning

publicerad 12 december 2019
Tre av de maskerade männen i Kronogården.

Under torsdagskvällen blev journalisten Joakim Lamotte attackerad och hotad av en stor grupp maskerade män i Trollhättan. Lamotte fick även smällare kastade mot sig och blev rånad på sin kamerautrustning.

Det var under en livesändning i problemområdet Kronogården i Trollhättan som Lamotte angreps av uppemot 50 maskerade personer. Journalistprofilen, som bland annat är känd för sina orädda besök i olika problemområden i landet, var på plats mot bakgrund av att polisen utsatts för våldsamma kravaller i Kronogården under den senaste tiden där bland annat en polisbild fått rutorna krossade och andra bilar eldats upp.

Lamottes närvaro möttes av tydlig motvilja från maskerade personer som sköt fyrverkerier mot honom och ropade att han är en ”horunge” som ska lämna platsen.
Du filmar inte mig. Fattar du? Du filmar inte mig, förstår du vad säger? Ska du filma (ohörbart) vad hora, säger en av männen med kraftig brytning i ett videoklipp som laddats upp av Lamotte.

Sändningen avbryts vid flera tillfällen när de maskerade männen försöker råna Lamotte på hans kamerautrustning och stoppa hans rapportering. Till slut lyckas de stjäla hans utrustning och han tvingas istället filma med sin mobilkamera, Lamotte uppger också att både han och polis blivit fysiskt angripna.

Det var kanske 50 pers som attackerade mig när jag kom hit, de kastade bangers, jag fick ta emot ett par smällar, polisen fick ta emot ett par smällar. Det var hotfull stämning, berättar han kort efteråt.

De maskerade männen krävde att Lamotte skulle lämna området, som de menade var ”deras”. Framom att stoppa den hotfulla situationen och gripa den våldsamma pöbeln valde polisen istället att spärra av hela torget i Kronogården.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!