Jonas Sjöstedt hade möte med terrorkopplad grupp

publicerad 7 september 2018

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt är i blåsväder efter att det framkommit att han deltagit i flera möten med terroranklagade Grupp 194.

Vid åtminstone två tillfällen ska Jonas Sjöstedt som partiledare för Vänsterpartiet deltagit i möten som hållits av Grupp 194, som är en palestinsk terroranklagad organisation med starka band till Demokratiska fronten för Palestinas befrielse (DFLP), som tidigare varit terrorklassad, avslöjar Expressen.

DFLP är kända för att ha legat bakom den så kallade Ma’alot-massakern mot judiska skolungdomar på 70-talet. Totalt dödades 23 judiska gisslan av DFLP.

Ledaren för Grupp 194, som har kopplingar till DFLP, är den vänsterpartistiske riksdagskandidaten Said Hadrous.

Jonas Sjöstedts pressekreterare hänvisar Expressen till Vänsterpartiet i Skåne, som hävdar att det inte finns något “formellt samarbete” mellan Vänsterpartiet och Grupp 194, trots att partiet givit gruppen bistånd mellan 2012 och 2016.

Vi i Vänsterpartiet Skåne har inget formellt samarbete med Grupp 194, men det finns medlemmar i Grupp 194 som är också är engagerade i Vänsterpartiet. Det vi har gemensamt är våra ställningstaganden för ett fritt Palestina och mot antisemitism. Vänsterpartiet Skåne har inga band till DFLP, säger Emma Eliasson Åström, politisk sekreterare på Vänsterpartiet i Skåne.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!