Jimmie Åkesson vill att Socialdemokraterna dumpar Miljöpartiet

publicerad 30 juni 2020
- av Per Nordin
Jimmie Åkesson.

För att nå en migrationsuppgörelse med Socialdemokraterna och Moderaterna tror SD-ledaren att det är viktigt att Miljöpartiet kapas av och att partiet inte får något inflytande över en framtida invandringspolitik.

– Det är viktigare med politikens innehåll och att det blir en bra politik, inte att så många som möjligt blir överens, säger Jimmie Åkesson i P1.

Tidigare har bland annat Socialdemokraterna lyft fram vikten av en så ”bred” politisk uppgörelse kring invandringspolitiken som möjligt, något SD-ledaren tycker är helt onödigt.

I augusti ska de olika partierna presentera sina förslag till en svensk migrationspolitik och Åkesson menar att det finns punkter där SD kan tänka sig att kompromissa. Det är dock beroende av vad de andra partierna har för syn i frågan.

– Men det måste ju finnas en utgångspunkt i att antingen ska vi öka invandringen eller så ska vi minska invandringen. Är man inte ens överens om det, så blir det väldigt svårt att förhandla sedan.

Åkesson tror inte heller att det kommer att bli någon migrationsöverenskommelse som man helt och hållet kan skriva under på, och han poängterar att det pågår flera förhandlingar som SD inte ens får vara med i.

Däremot anser Åkesson att Sverigedemokraterna tillsammans med Socialdemokraterna och Moderaterna gemensamt hade kunnat ta fram en invandringspolitik som vore ”hyfsat bra”, men detta kräver i så fall att Miljöpartiet utesluts ur eventuella förhandlingar.

– De har haft alldeles för mycket inflytande redan över migrationspolitiken, och det har skapat den situation vi har i dag. Det ser jag ingen poäng med alls. De måste kapas av för att det ska bli någon som helst poäng med det.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.