IT-skandalen

Jimmie Åkesson: Avgå Stefan Löfven

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kräver nu att statsminister Stefan Löfven ska avgå. Detta efter ny uppgifter rörande IT-skandalen på Transportstyrelsen.

Skandalen på Transportstyrelsen har redan fällt två ministrar och ett misstroendevotum mot försvarsminister Peter Hultqvist är aktuellt. I morse skrev NyD att Stefan Löfvens statssekreterare Emma Lennartsson lämnat sin post. Detta då hon vetat om IT-skandalen men inte informerat statsministern om detta, enligt henne själv.
Nu kräver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att Stefan Löfven avgår som statsminister. Enligt Åkesson har Löfven ljugit om att han varit oinformerad om IT-skandalen.

– Jag tror inte på något som kommer från regeringskansliet i den här frågan längre, Jimmie Åkesson till Ekot.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!