Jätteslagsmål mellan familjer i Lund – åtta skadade

publicerad 7 september 2021
Lunds Centralstation.

Under måndagsförmiddagen utbröt stora slagsmål på flera platser i Lund. Ett femtiotal ska ha deltagit i bråket och enligt polisen är det två familjer som varit i luven på varandra.

Strax innan 11 på måndagsförmiddagen larmades polis till en uteservering vid Lunds centralstation. På plats pågick ett jättebråk mellan två ”grupperingar”. Förutom personskador blev hela uteserveringen förstörd. Enligt vittnen fördes en person till sjukhus med privatbil och en annan fick föras bort med ambulans, rapporterar skattefinansierande SVT.

Polisen misstänkte i det här läget att slagsmålet är kopplat till ett bråk som inträffade tidigare under måndagsförmiddagen vid Kämpagränden på Linero i östra Lund. Även i det bråket ska en person ha blivit hämtad med ambulans.
Utanför sjukhuset kom slagsmålet att fortsätta inför ett flertal chockade vittnen.

Det var som ett rent upplopp, män som var fyrtio eller femtio år som matade på med slag och sparkar mot varandra, berättar ett vittne för SVT.

50-60 personer ska ha varit inblandade i bråket och polisen kallade in tungt beväpnade kollegor för att stävja situationen.

Enligt Region Skåne har åtta personer fått vård, varav tre har fått allvarliga men inte livshotande skador.

Enligt polisen är det två familjer som varit i luven på varandra, men vilka familjer det rör sig om vill polisen inte säga. Bråket vid järnvägsstationen rubriceras som försök till mord och de övriga bråken rubriceras i nuläget som grov misshandel.

En person är i nuläget gripen, men fler kommer sannolikt att gripas framöver.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!