Inrikes

Jan Björklund och Jonas Sjöstedt lämnar Sverige

Efter sina avgångar som partiledare för Liberalerna respektive Vänsterpartiet kommer Jan Björklund och Jonas Sjöstedt nu lämna Sverige.

De två partiledarna har varit drivande i att omdana Sverige till den problematiska situation landet befinner sig i idag. Både Björklund och Sjöstedt kommer nu dock själva att flytta utomlands.
Liberalernas tidigare partiledare, Jan Björklund blir enligt uppgift ny ambassadör i Rom i Italien. Omkring ett halvår har förlöpt sedan han lämnade över partiledarposten till Nyamko Sabuni.

Jonas Sjöstedt har i samband med sin meddelade kommande avgång som partiledare för Vänsterpartiet klargjort att han i sommar kommer att flytta till Vietnams huvudstad Hanoi, där hans fru arbetar som ambassadör. Även hans familj bor där.

 

Källa: SVT, SR 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!