Islamistparti lovar ”ta över hela Skåne”

publicerad 9 februari 2022
- av Isac Boman
Partiledaren Mikail Yüksel tv.

I ett Twitterinlägg deklarerar det islamistiska partiet Nyans att man är på väg att ”ta över hela Skåne” och att Malmö är först ut.

Nya Dagbladet har tidigare uppmärksammat partiet som bland annat kräver att islamofobi ska bli en egen brottsrubricering och att muslimer ska få särskild minoritetsställning i Sverige – man har också anklagat alla andra svenska partier för att vara rasister.

Grundaren och partiledaren Mikail Yüksel har ett förflutet i Centerpartiet men tvingades bort från partiet efter att det uppdagats att han haft nära kontakter med den panturkiska högerextrema organisationen Grå Vargarna och partiet tros ha nära kopplingar till Turkiets diktator Recep Erdogan.

I ett inlägg på Twitter har partiledaren Mikail Yüksel lagt upp en bild från partiets kandidatmöte och skriver att ”Snart tar vi över hela Skåne med Malmö i spetsen.”

Hittills har det massmediala intresset för partiet som utmålar sig som det självklara alternativet för landets muslimer varit relativt svalt, men partiet, som bland annat vill göra det olagligt att kritisera religiös extremism, har ändå fått ett visst utrymme att marknadsföra sig i såväl skattefinansierade SVT som i kvällstidningarna.

I muslimskt dominerade och invandrartäta områden har Socialdemokraterna hittills varit det i särklass mest populära partiet.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.