Riksdagsvalet 2018

Isabella Lövin flyger första klass – skickar notan till skattebetalarna

Vice statsminister och klimatminister Isabella Lövin (MP) flyger ett flertal reser årligen i business class, trots att det bara ska göras i undantag. Notan får skattebetalarna stå för.

Regeringens statsråd ska vanligtvis resa i ekonomiklass när de använder flyg för att ta sig någonstans. Det finns dock skäl för varför en minister kan få åka första klass/business class, men det är bara i undantagsfall. Trots detta reser Isabella Lövin att ofta flyga i första klass.
Expressen har granskat Lövins flygresor. Det visar sig att Lövin, som är minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister, har resekostnader som är en halv miljon kronor mer än statsminister Stefan Löfvens flygresor.

Expressens granskning visar att hon under tre och ett halvt år som statsråd flugit för över 1,5 miljoner kronor, vilket är en halv miljon mer än statsministern (som förvisso ofta flyger med statsflyget, vilket gör att resan kan delas på flera personer). Av Lövins resor har elva gått till just New York, med en total kostnad på 317 265 kronor, alltså 28 848 kronor per resa. Som mest har en enskild New York-resa kostat 38 590 kronor”, skriver Expressen.

Isabella Lövin försvarar dock att hon reser i första klass till vissa möten för att kunna vara så utvilad som möjligt. Till Expressen säger hon att resorna bokats via regeringens resebyrå.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!