Invandrarungdom döms för hot mot SD-ordförande

Invandrarvåldet

publicerad 7 februari 2023
- av Jan Sundstedt

En 18-årig man med libanesisk bakgrund döms till ungdomsvård för att ha hotat och ofredat Sverigedemokraternas ordförande i Dalarna, Rasmus Giertz. SD-politikern filmade själv hur den unge mannen och en kamrat förföljde honom och började skrika ut grova förolämpningar och hotelser.

– De skrek att jag skulle stanna och följde efter mig. De skrek ut en massa hot och förolämpningar. När jag kom hem till min bostad så kunde jag se genom fönstret att de fortfarande stod kvar där utanför och fortsatte att skrika förolämpningar och hot, berättade Giertz efter händelserna i september.

I Giertz filmklipp som också publicerades på Sverigedemokraternas nyhetskanal Riks kan man se hur en mycket upprörd invandrarungdom, Elias Semaan, uppträder extremt aggressivt och bland annat kallar SD-politikern för våldtäktsman, hotar att ”skicka grabbarna” och gör andra grovt vulgära utspel.

Förutom ungdomsvården döms han nu också att betala skadestånd på 15 000 kronor till Giertz. Han hävdar själv att han på grund av berusning inte minns händelserna särskilt väl.

– Det här sätter verkligen fingret på vad som är så fel i Sverige idag. Det här är inte en enskild isolerad händelse utan en konsekvens av den invandringspolitik vi haft i Sverige. Liknande händelser kommer bli allt mer förekommande om vi inte får till en förändring efter valet den 11 september, kommenterade SD-politikern kort efter att han blivit utsatt för hoten.

Noterbart är att den dömde Elias Semaan i polisförhör beklagat sig över att hans hotelser och förolämpningar filmats av Giertz och hävdat att detta lett till att den unge invandraren själv blivit ”hotad”.

I december 2022 ska Rasmus Giertz på nytt ha blivit utsatt för brott – denna gång en misshandel i Borlänge. Han uppger att han blev påhoppad och ”grovt misshandlad” av tre män i samband med en krogrunda – även denna gång på grund av sitt politiska engagemang.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.