Hotfullt ungdomsgäng trakasserar damfotbollslag i Malmö

publicerad 26 augusti 2019

Det damallsvenska fotbollslaget LB07 trakasseras och hotas av ett ungdomsgäng på lagets anläggning i Malmö. Ungdomsgänget stör träningar samt hotar lagets spelare och ledare. Problemet har nu fått en sådan omfattning att man överväger att ha stängda träningar och utökat tillträdesskydd på Limhamns IP.

Ett större ungdomsgäng stör det damallsvenska fotbollslaget LB07 vid lagets träningsverksamhet. LB07 – Limhamn/Bunkeflo – uppger att ungdomsgänget vägrar att lämna planen när damlaget ska träna.

På planen lämnas inte sällan glasskärvor, cyklar och annat som omöjliggör träningar. När spelare och ledare ber ungdomarna att lämna planen får de ofta ta emot hot. Bland annat har ledare fått höra att deras bilar ska slås sönder.

Ungdomsgänget har även urinerat så att urin har runnit in i damlagets materialförråd. Nu vill LB07 ha Malmö stads stöd för att kunna trygga träningarna för klubbens damfotbollsspelare. Att låsa och stänga Limhamns IP när inte den närbelägna skolan eller föreningens lag tränar på fotbollsplanen kan bli aktuellt.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.