Inrikes

Hon blir ny jämställdhetsminister

Lena Hallengren, ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Statsminister Stefan Löfven meddelade vid en presskonferens på torsdagen att Lena Hallengren blir ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Lena Hallengren efterträder Åsa Regnér på ministerposten. Regnér lämnade regeringen under gårdagen för att bli ny assisterande generalsekreterare i FN och ordförande för UN Women.

Lena Hallengren har varit socialdemokratisk riksdagsledamot sedan 2006 och är ordförande i riksdagens utbildningsutskott. Hon var biträdande utbildningsminister samt förskole- och ungdomsminister 2002-2006 i Göran Perssons regering.

Liknande artiklar

Åsa Regnér blir FN:s assisterande generalsekretera... Sveriges barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér lämnar regeringen med omedelbar verkan för att bli FN:s assi...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!