Inrikes

Åsa Regnér blir FN:s assisterande generalsekreterare

Sveriges barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér lämnar regeringen med omedelbar verkan för att bli FN:s assisterande generalsekreterare.

Åsa Regnér kommer att lämna regeringen när statsministern har beslutat om ett entledigande, vilket väntas inom kort. Därefter kan Åsa Regnér tillträda sin tjänst vid UN Womens huvudkontor i New York.
Åsa Regnér kommer att ta över som FN:s assisterande generalsekreterare och även vice ordförande inom FN:s kvinnoorganisation UN Women.

Jag vill tacka FN:s generalsekreterare för utnämningen idag. Jag vet att det har varit tuff konkurrens med många kompetenta kandidater och en process med många steg. Jag kommer att arbeta hårt för att kvinnors och flickors rättigheter prioriteras i globala sammanhang, för ökad demokratisering och ekonomisk utveckling i världen, säger Regnér i ett pressmeddelande från regeringen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!