Åsa Regnér blir FN:s assisterande generalsekreterare

publicerad 7 mars 2018

Sveriges barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér lämnar regeringen med omedelbar verkan för att bli FN:s assisterande generalsekreterare.

Åsa Regnér kommer att lämna regeringen när statsministern har beslutat om ett entledigande, vilket väntas inom kort. Därefter kan Åsa Regnér tillträda sin tjänst vid UN Womens huvudkontor i New York.

Åsa Regnér kommer att ta över som FN:s assisterande generalsekreterare och även vice ordförande inom FN:s kvinnoorganisation UN Women.

Jag vill tacka FN:s generalsekreterare för utnämningen idag. Jag vet att det har varit tuff konkurrens med många kompetenta kandidater och en process med många steg. Jag kommer att arbeta hårt för att kvinnors och flickors rättigheter prioriteras i globala sammanhang, för ökad demokratisering och ekonomisk utveckling i världen, säger Regnér i ett pressmeddelande från regeringen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.