I tidningen Hemvärnet 1/2016 varnar man för "falska nyheter", men bara ifrån alternativa medier
Foto: Nya Dagbladet

Hemvärnsredaktör vill inte varna för Natopropaganda – pekar istället ut alternativmedier som falska

Publicerad 14 mars 2016, uppdaterad kl. 15:42

I en artikel som Försvarsmaktens tidning Hemvärnet publicerat varnar man för “falska nyheter” och pekar ut svenskspråkiga ryska publikationer och svenska alternativmedier. Men några exempel på falska nyheter kan chefredaktören inte ge svar på. Inte heller varnar man på samma sätt för Natopropaganda i Sverige när Nya Dagbladet ifrågasätter chefredaktören.

Annons:


I tidningen Hemvärnet (1/2016) som är ett organ för en del av den svenska Försvarsmakten varnar man för alternativa medier under rubriken “Varning för falska nyheter”. Där hänger man ut svenskspråkiga Sputniknews samt RT (tidigare Russia Today) och listar ett antal svenska alternativmedier.

Nya Dagbladet kontaktade tidningens chefredaktör och ansvarig utgivare Therese Åkerstedt, som själv också författat artikeln för att få en närmare förklaring. Åkerstedt kunde inte nämna ett enda exempel på “falska nyheter” som hon nämnt i artikeln.

I artikeln står också att det bedrivs propagandaoperationer mot Sverige. Inte heller detta kunde hon förklara vad det rörde sig om trots att hon arbetar heltid med försvarsfrågor och hänvisade bara till myndigheten MSB.

När Nya Dagbladets journalister konfronterar Åkerstedt backar hon på i stort sett allting som nämns i artikeln och hävdar till sist bara att man ska vara källkritiskt i allmänhet. Vad som är nytt med det kan man ifrågasätta, men underförstått är att hotet kommer ifrån öst. På motsvarande sätt har man inte varnat för den intensiva Natopropagandan som förts i Sverige i årtionden och den lobby som verkar på svensk mark.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • xmaverickx

  “A nation can survive its fools, and even the ambitious.
  But it cannot survive treason from within.
  An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly.
  But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys,
  heard in the very halls of government itself.”
  Marcus Tullius Cicero (som levde för mer än 2000 år sedan. Människan har bara gjort framsteg vad gäller teknik, och som till största delen används till död och förstörelse, INGET annat.)

 • Ladulås

  Angreppet på nationalstaten Sverige är väl förberett. Under många decennier har man sett till att besätta nyckelposter i de statliga och kommunala förvaltningarna. Man har sett till att hjärntvätta journaliststuderande, som därför fungerar som landsförrädarnas språkrör. Man har rekryterat landsförrädare till alla politiska partier. Importen av tiotusentals islamistiska jihadister pågår nu för fullt.

  Ett turkiskt fartyg, som uppbringades av svenska tullen, hade åtskilliga containrar med automatvapen, ämnade att beväpna de ISIS-terrorister, som nu är utspridda överallt i vårt land. Till följd av beslaget blir den planerade attacken uppskjuten, tills polischefen Eliasson kan genomdriva att nästa vapenlast släpps igenom, vilket bara är en tidsfråga. Sedan kan slakten av svenskarna komma igång på allvar.

  De gruppvåldtäkter, bilbränder, misshandlingar och mord, som pågått ökande i flera år, är bara en uppvärmning, inför de planerade massmorden. Mordhotet mot Gefle Dagblads chefredaktör, som Nya Dagbladet skriver om i en annan artikel, är till för att skrämma PK-journalister från att börja öppet skriva om det hot mot vårt samhälle, som den ohämmade invandringen utgör.

  Den svenska försvarsledningen består idag enbart av landsförrädare: Alla vill att Sverige som nation skall upphöra och vill lämna över landet till den internationella gangsterorganisationen NATO, som går i gangsterstaten USA’s ledband. NATO är den organisation, som krossat Afghanistan, Iraq, Libyen och Syrien, och störtat dessa länder i terror och misär. Samma NATO/USA som skapat, beväpnat och finansierat AlQaida och ISIS.

  Det är därför inte ett dugg förvånande, att tidningen Hemvärnet faller in i NATO/USA’s krigsretorik gentemot Ryssland och beskyller fria nätmedia för att vara ryssagenter, medan man totalt tiger om NATO/USA-propagandan. Sverige skall förstöras i grunden och svenskarna slaktas men om detta skall inte ett ord komma ut.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend