Hemliga tvångsmedel i jaktbrottsutredning

publicerad 1 november 2018

Fyra personer häktades i dag, tisdag, misstänkta för bland annat grovt jaktbrott. Ärendet har utretts av Noa, som under utredningen bland annat har använt sig av hemliga tvångsmedel.

De fyra personerna misstänks för grovt jaktbrott, förberedelse till grovt jaktbrott, grovt jakthäleri och förgöring grovt brott vid Västerås tingsrätt.

Utredningen rör bland annat illegal jakt av varg, lodjur och kungsörn mellan 2014 och 2018 och hanteras av polisens Nationella operativa avdelning, Noa, som har arbetat med ärendet sedan några månader tillbaka.


Annonser:


– Det har varit ett effektivt polisarbete där vi under utredningen har använt flera av Noas specialistkompetenser. Vi har även haft ett bra samarbete med åklagaren, säger Filippo Bassini, chefen för artskyddsbrott på Noa.

Under utredningen har polisen använt sig av hemliga tvångsmedel, bland annat i form av telefonavlyssning. Polisen har också gjort omfattande beslag av bland annat vapen, kläder och elektronisk kommunikation.

 

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.