Hässelbypappan åtalas för mord och mordförsök på sina barn

publicerad 27 april 2022
- av Sofie Persson
Hässelby, Stockholm.

Hässelbypappan som i slutet av förra året begick våldsgärningar mot sina två barn och där det yngsta barnet avled av skadorna står nu åtalad för mord och mordförsök. Rättegången inleds den 2 maj.

Det var i november förra året som en pappa i Hässelby kastade ut sina två barn från balkongen. Båda barnen var under 10 år och uppges ha blivit knivhuggna innan fallet på cirka 15 meter. En skadad vuxen person påträffades också i pappans lägenhet.

Det äldre barnet fick livshotande skador, men överlevde attacken. Det yngre barnet avled av sina skador.

Idag har den 40-årige mannen åtalats för mord respektive mordförsök på sina barn, rapporterar TT. Under utredningstiden har han även genomgått en rättspsykiatrisk utredning som visade att han lider av en allvarlig psykisk störning, vilket även var fallet vid tiden för gärningarna. Mannen har under utredningen erkänt våldsgärningarna mot sina barn.

Rättegången kommer att inledas den 2 maj vid Solna Tingsrätt och beräknas pågå i tre dagar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.