Barnen knivhöggs och slängdes ut från balkongen – av pappan

Ökade otryggheten

publicerad 15 november 2021
- av Per Nordin
Hässelby, Stockholm.

Enligt uppgifter ska en pappa i Hässelby ha knivhuggit två av sina barn, som är under tio år, och sedan kastat ner dem från balkongen – ett fall på cirka 15 meter. Ett av barnen har avlidit och det andra är mycket allvarligt skadat.

Polisen larmades av allmänheten vid omkring 21.45 på söndagskvällen. På marken utanför ett flerfamiljshus fann man två mycket allvarligt skadade barn. En skadad vuxen person ska även ha anträffats i en lägenhet. Flera polisbilar och ambulanser anlände snart till platsen.

En förundersökning gällande försök till mord är inledd. Helena Boström Thomas, presstalesman vid polisens regionledningscentral, säger att polisen misstänker att de båda barnen har fallit från hög höjd.


Annonser:


Barnen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men enligt Bonniertidningen Expressen gick det inte att rädda livet på det yngsta barnet. Det andra barnet svävar enligt tidningen mellan liv och död.

Två personer är gripna och misstänkta för mordförsök, en av de gripna ska vara barnens pappa, det är oklart vem den andra är, men även denna ska ha en relation till barnen.

– Samtliga fyra har en nära relation till varandra, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesman.

Enligt uppgifter till den vänsterpopulistiska skvallertidningen Aftonbladet misstänker polisen att de två barnen har knivhuggits i lägenheten och sedan kastats ut från den omkring 15 meter högt upp belägna balkongen.

Hässelby är en invandrartät förort i västra Stockholm.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.