Här bryter sig Mohammed in med stege – hugger boende med kniv

Invandrarvåldet

publicerad 5 september 2023
- av Jan Sundstedt
Mohammed Amana är välkommen tillbaka till Sverige om 10 år.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Algeriern Mohammed Amana vägrade att acceptera att han dumpats av sin svenska flickvän. Istället gick han beväpnad med kniv och sten och hämtade en stege, klättrade upp till balkongen till den lägenhet där kvinnan bodde – och knivhögg hennes vän.

Den våldsamma attacken ägde rum den 25 maj i år och fångades på film.

 

Kvinnan som bor i Nybro kommun, hade gjort slut med den 26-årige Amana och bodde tillfälligt hos en manlig vän – något algeriern vägrade acceptera.

Han kom därför flera gånger till bostaden för att ”prata” – något kvinnan inte var intresserad av. Efter några försök ändrade han strategi, beväpnade sig med en kökskniv och en sten och hämtade en stege så att han kunde bryta sig in i bostaden via balkongen.

Kvinnans manliga vän filmade hela händelseförloppet där man kan se hur han blir knivhuggen av Amana som sedan krossar en fönsterruta med hjälp av en sten och tar sig vidare in i lägenheten.

Under attacken låste kvinnan in sig på toaletten medan den algeriske ex-pojkvännen uttalade hotelser och lovade att döda kvinnan och hennes vän.

– Wallah, jag kommer att döda dig, jag svär på min mamma, svär han bland annat.

För brottet dömdes Mohammed Amana till fängelse i två år och utvisning – dock inte en permanent sådan – han är välkommen tillbaka om 10 år. Åtalspunkterna i domen var grovt hemfridsbrott, övergrepp i rättssak, grovt olaga hot och grov misshandel.

Det kan också noteras att gärningsmannen kom till Sverige så sent som 2015 – och att han under sin relativt korta vistelse redan hunnit göra sig skyldig till en lång rad brott. Han har tidigare dömts för bland annat grov misshandel, våld mot tjänsteman, grovt olaga hot, grov stöld, skadegörelse, försök till grov misshandel och narkotikabrott.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!