Inrikes

Handgranatsattack mot polisen kan ha varit vedergällning

Polishuset i Uppsala, där granatattacken inträffade

Polisen misstänker att handgranatsattacken mot två poliser i Uppsala riktades specifikt mot Uppsalapolisen.

Det var vid 11-tiden på kvällen i förra månaden som en person kastade en handgranat mot två polismän utanför polishuset i Uppsala.

Flera bilar men inga personer skadades i attacken, som polisen misstänker var en vedergällning för Uppsalapolisens senaste polisinsatser.

I nuläget tyder mycket på att attentatet var riktat mot polisen och en vedergällning för den senaste tidens polisinsatser i Uppsala”, skriver polisen i Uppsala län.

Källor till TT uppger att handgranaten ska ha kastats i riktning mot de två poliserna utanför polishuset, men att handgranaten träffade en kontaktledning eller stolpe och inte poliserna.

En 20-årig man har anhållits misstänkt för delaktighet till försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

 

Liknande artiklar

Kvinna chockades svårt efter rånförsök i Göteborg... Under fredagskvällen fick en kvinna i Göteborg en kniv mot sin hals i samband med ett rånförsök. Hon chockades svårt och...
Två minderåriga pojkar rånade i Gävle Under söndagskvällen blev två stycken pojkar rånade vid Ulvsäterskolan i norra Gävle. De blev av med bland annat telefon...
Polisen får allt fler ärenden från Migrationsverke... Antalet ärenden från Migrationsverket till polisen om att verkställa ut- och avvisningar har ökat med 24 procent jämfört...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!