Inrikes

Handgranatsattack mot polisen kan ha varit vedergällning

Polishuset i Uppsala, där granatattacken inträffade

Polisen misstänker att handgranatsattacken mot två poliser i Uppsala riktades specifikt mot Uppsalapolisen.

Det var vid 11-tiden på kvällen i förra månaden som en person kastade en handgranat mot två polismän utanför polishuset i Uppsala.

Flera bilar men inga personer skadades i attacken, som polisen misstänker var en vedergällning för Uppsalapolisens senaste polisinsatser.

I nuläget tyder mycket på att attentatet var riktat mot polisen och en vedergällning för den senaste tidens polisinsatser i Uppsala”, skriver polisen i Uppsala län.

Källor till TT uppger att handgranaten ska ha kastats i riktning mot de två poliserna utanför polishuset, men att handgranaten träffade en kontaktledning eller stolpe och inte poliserna.

En 20-årig man har anhållits misstänkt för delaktighet till försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

 

Liknande artiklar

17-åring knivskuren till döds i Uppsala – två grip... En 17-årig pojke ska under söndagen ha blivit utsatt för ett knivmord i Kvarngärdet i Uppsala. Två personer har gripits ...
Bilbränder ökar i samband med skolstart Bilbränder tenderar att öka i samband med skolstart och polisen arbetar intensivt för att bekämpa de brott och ordningss...
Fler väktare i Danderyd efter rånvåg i Djursholm... Efter en rånvåg av grova och brutala rån i Djursholm, i norra Stockholm, väljer Danderyds kommun att utöka bevakningen m...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!