Gymnasieelev misstänkts ha våldtagit lärare

publicerad 19 september 2018

En elev på en gymnasieskola i Nässjö ska ha våldtagit en av skolans lärare inne i skolans lokaler. Förundersökning har inletts och mannen är gripen och anhållen.

Våldtäkten ska ha skett under fredagen den 14 september. Enligt uppgifter som framkommit har det hänt inne i skolans lokaler. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 20-årsåldern, ska ha polisanmälts och stängts av från skolan under den efterföljande måndagen. Sedan dess har han också suttit anhållen.

– Läraren ska inte vara fysiskt skadad och är i arbete, efter eget önskemål, säger gymnasiechefen till P4 Jönköping.


Annonser:


Den misstänkte eleven ska vara född 1999 och ”statslös”. Han behöver dock tolk på arabiska, framgår det i häktningsframställan som Fria Tider tagit del av.

Rektorerna på skolan ska ha samlat de anställda på tisdagen och informerat dem om att brott skett mot personal. Gymnasiechefen kommenterar till Jönköpings Posten:

– Hittills så har vi i morse informerat personalen om det inträffade. Där har vi givit dem en möjlighet att prata med eleverna. Vi kommer ha en mer fördjupad information imorgon, där vi kommer diskutera vad man kan och bör säga till eleverna.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.