Grävande SVT-journalist i allvarlig bilolycka

publicerad 8 januari 2014

Den prisade SVT-journalisten Fredrik Laurin var under annandagen, den 26 december, med i en svår bilolycka och skadades allvarligt.

Fredrik Laurin jobbar som undersökande reporter på SVT:s Uppdrag Granskning. I sin journalistiska karriär har han blivit flerfaldigt prisbelönad, bland annat med Guldspaden och Stora Journalistpriset för Årets Avslöjande.

2003 genomförde han en granskning av svenska FRA och hur de avlyssnar eter och internet. Han låg även bakom avslöjandet av Gripenaffären och Telia Soneras mutaffärer i Uzbekistan. Senast var han aktuell för att ha tagit del av Edward Snowdens topphemliga dokument om svenska FRA:s avlyssningssamarbete med den amerikanska säkerhetstjänsten NSA.

Under annandagen var han inblandad i en dubbelolycka på E4:an i Nyköpingstrakten. Bilen som Laurin var passagerare i ska enligt tidningen Resumé har fått sladd för att sedan volta. När Fredrik Laurin klev ur bilen blev han och en annan person påkörda av en bil i hög fart som kom bakifrån.

Fredrik Laurin ådrog sig skallskador och ett 20-tal benbrott. Han ska under omständigheterna må relativt bra och har återhämtat sig ”mirakulöst”, enligt Uppdrag Gransknings chef Nils Hanson.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.