Granat kastades in hos barnfamilj

publicerad 26 januari 2014

Natten till söndagen kastade en gärningsman in en sprängladdning i en lägenhet på Rasmusgatan i Malmö. Detonationen blev kraftig men familjen i lägenheten klarade sig med lindriga skador.

I lägenheten låg en familj med två vuxna och tre barn och sov när sprängdådet skedde. Pappan i familjen vaknade vid 4-tiden på morgonen av att ett fönster krossats. Sedan kastas en handgranat in i lägenheten.

– Pappan undkommer den kraftiga tryckvågen och klarar sig undan med lindriga skador. Han har ont i trumhinnorna och har fått en del glassplitter på sig. Hade han inte stängt dörren till sovrummet hade familjen varit döda, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan.

Enligt polisen ser lägenheten ut ”som en schweizerost” med en stor krater där handgranaten exploderade.

Polisen uppger att det finns någon hotbild mot familjen. Man arbetar efter teorin att gärningsmannen har tagit fel lägenhet, skriver Sydsvenskan.

Familjen mår efter omständigheterna bra men är chockade av händelsen. Polisen är nu på jakt efter en gärningsman och under söndagen arbetar tekniker i området med att säkra spår.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.