Gänget slog sönder kaféet – polisen ryckte inte ut

publicerad 21 oktober 2019
Arkivbild.

Det var i somras som ett gäng på fem personer slog sönder ett kafé i Älvsjö i södra Stockholm. På kaféet jobbade två unga tjejer, som sprang och gömde sig i köket. Tjejerna ringde även polisen – som aldrig kom.

Händelsen ägde rum i juli i Älvsjö i södra Stockholm. Det var strax innan stängning som tre unga män kom in på kaféet. Strax därefter kom ytterligare två unga män och ett våldsamt bråk utbröt mellan männen. De kastade möbler och glas på varandra och fullkomligt slog sönder kaféet. Personalen, två unga tjejer, sprang och gömde sig i köket.

Tjejerna ringde polisen – som valde att inte rycka ut. Vilket styrks av en tjänsteanteckning i polisanmälan. Bråket slutade först när en torghandlare sprang in i kaféet och skällde ut männen.

Enligt Towe Hägg, presskontakt på Polisen i region Stockholm, sker det hela tiden en prioritering från ledningscentralen som beror på vilka andra saker som händer i länet just då.

– Om sådana här brott inte prioriteras av polisen. Vad är då prioriterat? Det är ett slag i ansiktet. Men det är ju för att vi är ett företag, säger Stefan Fritzdorf, som är vd för kaféet.

En av tjejerna går numera regelbundet hos en psykolog. Dels för denna händelse, men även för ett rån hon utsatts för.

 

Källa: fPlus
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.