Fyra skottlossningar i Sverige under måndagen

publicerad 4 juni 2019

En person skadades mycket svårt vid en skjutning i Arlöv på måndagseftermiddagen. Även i Göteborg, Stockholm och Eksjö skall det ha skjutits under måndagen. Ingen person skall enligt polisen ha träffats vid de skottlossningarna.

Polisen i Malmö larmades till Arlöv utanför Malmö på måndagseftermiddagen. En svårt skadad man påträffades med flera skottskador. Polisen spärrade av ett större område vid brottsplatsen och en stor polisinsats inleddes i jakten på misstänkta gärningsmän.

Vid lunchtid besköts en man i 20-årsåldern i Guldheden i Göteborg. Flera skott sköts mot mannen, som inte träffades. Gärningsmannen flydde från platsen och eftersöktes under eftermiddagen av polis.

I Akalla norr om Stockholm hördes skottlossning på måndagskvällen, och flera polispatruller larmades till platsen. Ingen skadad kunde hittas, och sjukhusen i Stockholm hade inte tagit emot någon skottskadad person under måndagskvällen.

I småländska Eksjö hörde flera personer skottlossning sent på måndagskvällen. Inte heller där påträffades någon skadad person i anslutning till den misstänkta platsen för skottlossningen.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.