Inrikes

Fyra eritreaner åtalas för gruppvåldtäkt av utvecklingsstörd kvinna

De fyra åtalade eritreanerna

Våldtäkten ägde rum den 5-6 maj i Bromma i västra Stockholm. Enligt åtalet så tvingade de fyra afrikanerna, som påstås vara mellan 17 och 20 år gamla och inte medborgare i Sverige, med våld den utvecklingsstörda kvinnan till anala och vaginala samlag.

De ska ha hållit fast henne i armar och ben, så hårt att det orsakat blåmärken. Våldtäkten orsakade även smärta och en spricka i underlivet. De ska ha turats om att förgripa sig på henne.
Enligt åtalet bör brottet bedömas som grovt ”dels med hänsyn till att de fyra tilltalade gemensamt förgripit sig på målsägande A, dels eftersom målsägande A lider av en utvecklingsstörning, varvid gärningen präglats av särskild hänsynslöshet och råhet”.

Åklagaren har yrkat på utvisning för samtliga gärningsmän.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!