Funktionsnedsatt äldre kvinna våldsamt rånad i hemmet

publicerad 9 september 2020
- av Per Nordin
Den gamla kvinnan rånades och misshandlades i sitt hem.

En funktionsnedsatt kvinna i 75-årsåldern blev under tisdagseftermiddagen misshandlad och rånad i sitt hem och tvingades lämna ifrån sig sina värdesaker till de två gärningsmännen.

Dådet ägde rum strax innan 16-tiden i kvinnans lägenhet i Rosengården i östra Helsingborg. Kvinnan blev utsatt för våld och rånad av två gärningsmän. Hon fick sedan föras till sjukhus med ambulans, hennes skador bedömdes dock inte som allvarliga.

Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån. Ingen person är gripen i nuläget och inga signalement är offentliga. Polisen har förhört brottsoffret och ägnat sig åt dörrknackning i området för att se om någon granne har uppmärksammat någonting som kan vara viktigt för utredningen.


Annonser:


– Man har gått på en äldre försvarslös person på det här sättet i hennes bostad, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till SVT.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.