Inrikes

Fria Tider större än Dagens Industri

Fria Tider är den alternativmedia som läses av flest svenskar

Både Fria Tider och Nyheter Idag har fler internetläsare än Dagens Industri och Sydsvenskan.

Det är Reuters Institutes årliga rapport som visar att alternativmedia knappar in på etablissemangsmedia. Exempelvis har Fria Tider och Nyheter Idag ett större genomslag på internet än vad den Bonnierägda finanstidningen Dagens Industri har.
Reuters rapport visar att 11 procent av svenskarna läser Fria Tider på veckobasis. 10 procent av svenskarna läser Nyheter Idag på veckobasis. Det är högre än traditionella medier som Dagens Industri (9 procent) och Sydsvenskan (7 procent).

Rapporten visar också att, bland de som hört talas om respektive tidningar, Nyheter Idag har ett större förtroende än både Aftonbladet och Expressen. På en 10-gradig skala ligger Nyheter Idags förtroende på 5,01 – samma förtroende som Nyheter24. Expressens förtroende uppges ligga på 4,99 och Aftonbladets på 4,89.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!