Fria Tider större än Dagens Industri

publicerad 26 juni 2018
Fria Tider är den alternativmedia som läses av flest svenskar

Både Fria Tider och Nyheter Idag har fler internetläsare än Dagens Industri och Sydsvenskan.

Det är Reuters Institutes årliga rapport som visar att alternativmedia knappar in på etablissemangsmedia. Exempelvis har Fria Tider och Nyheter Idag ett större genomslag på internet än vad den Bonnierägda finanstidningen Dagens Industri har.

Reuters rapport visar att 11 procent av svenskarna läser Fria Tider på veckobasis. 10 procent av svenskarna läser Nyheter Idag på veckobasis. Det är högre än traditionella medier som Dagens Industri (9 procent) och Sydsvenskan (7 procent).

Rapporten visar också att, bland de som hört talas om respektive tidningar, Nyheter Idag har ett större förtroende än både Aftonbladet och Expressen. På en 10-gradig skala ligger Nyheter Idags förtroende på 5,01 – samma förtroende som Nyheter24. Expressens förtroende uppges ligga på 4,99 och Aftonbladets på 4,89.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.